A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

Проведено круглий стіл до річниці з Дня народження О.А.Захаренка

Дата: 04.02.2023 11:58
Кількість переглядів: 180

У ліцеї   02 лютого  проведено  круглий стіл  «Втілення  ідей педагогічної    спадщини      О. Захаренка в Новій українській школі», присвячений 86-ї річниці з дня народження педагога.

Захаренко багато в чому випередив свій час. Оскільки його ідеї та напрацювання дивовижним чином збігаються з тим, що закладено у концепцію Нової української школи. Як педагог-новатор він висунув, обґрунтував і впроваджував у практику ідеї творчої взаємодії вчителя й учня, навчання без примусу, ідею досягнення поставленої мети, індивідуального та колективного підходу до діяльності учня, творчого самоврядування, особистісного підходу до виховання, співпраці вчителів з батьками і громадськістю.

Важливою частиною роботи кожного педагога є робота над самовдосконаленням, підвищення кваліфікації та поповнення свого професійного досвіду. Саме цьому була присвячена зустріч педагогів.

Особлива увага  у виступах зосереджувалась  на впровадженні продуктивних ідей  педагогіки партнерства за законами добра і краси у роботі педагогів  закладу, гармонійному  розвитку дитини в умовах нової української школи, новому  підході  у взаємовідносинах між учнями,  педагогами, батьками.

Досвідом роботи  у висвітленні ідей гуманної  педагогіки О. А. Захаренка, дитиноцентризму, системи навчання  в  сучасній школі, творчої співпраці  та безцінних  скарбів виховання  поділилися педагоги нашого ліцею.

 

"Якщо хочете змінити світ на краще,

то починайте це робити із себе.

І не із завтра чи сьогодні, а з цієї хвилини..."

Олександр Захаренко

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень