A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

Тестування на схильність певного виду професійної діяльності.

Дата: 30.01.2023 14:14
Кількість переглядів: 190

 

Згідно з річним планом у ліцеї практичним психологом Івановою Ю.О. проведено профорієнтаційну роботу, в тому числі і тестування на схильність до певного виду професійної діяльності. У тестуванні взяли участь 9 та 11 клас.

За результатами тестування маємо наступні висновки: Тип «Людина-природа» - це професії, праця в яких спрямована на рослинні, тваринні організми та мікроорганізми. До даного типу належать 16% учнів.

Тип «Людина-техніка» - це професії, праця яких спрямована на технічні об’єкти. Тобто слюсар, інженер, токар, фрезерувальник, шахтар, металург, водій, електрозварювальник, машиніст, повар, швачка, верстатник, технік, архітектор, будівельник тощо. До даного типу належать 21% учнів.

Тип «Людина-людина» - це професії пов’язані з навчанням, вихованням, побутовим, торговим, медичним обслуговуванням, інформуванням людей, а також із управлінням та керівництвом людей чи колективів. Тобі в цьому допоможуть орієнтуватись такі предмети як історія, література та ті, які пов’язані з вивченням людей, суспільства. Це професії: учитель, екскурсовод, продавець, офіціант, перукар, юрист, вихователь, лікар. До даного типу належать 31% учнів.

Тип «людина-знакова система» - професії, об’єктом праці яких є різні знаки: усна та писемна мови, цифри, хімічні та фізичні символи, ноти, схеми, карти, графіки, малюнки, дорожні знаки, формули тощо. Це професії: коректор, економіст, бухгалтер, оператор, кресляр, бібліограф, перекладач, історик. До даного типу належать 12% учнів.

Тип «Людина-художній образ» - це професії, праця яких пов’язана з винахідницькою, музикальною, літературно-художньою й акторською діяльністю: художник, реставратор, маляр, скульптор, перукар, кондитер, дизайнер, художник- декоратор, модельєр-конструктор. До даного типу належать 36% учнів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень