A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

Що таке булінг?

Дата: 02.10.2023 14:16
Кількість переглядів: 66

З початком навчального року по всій Україні розпочинається проведення правопросвітницьких заходів у школах для протидії булінгу (цькуванню) та роз’яснення дітям їхніх прав.

         Наша мета – допомогти жертвам цькувань та роз’яснити, чому не варто приховувати факти булінгу та куди звертатися по допомогу. Систематичні знущання, принизливе ставлення, образи та інші види психологічного насильства як з боку дітей, так і з боку вчителів є неприпустимими і вимагають відповідної реакції.

        

Що таке булінг?

         Якщо говорити простими словами, то булінгце цькування, яке може сильно нашкодити не лише психологічному та моральному, але й фізичному здоров'ю дитини.

 

Як діяти у випадку булінгу?

         Подати заяву про випадок булінгу у закладі освіти має право будь-який учасник освітнього процесу. Заява подається керівнику закладу освіти відповідно до Закону України “Про звернення громадян”.

         Здобувач освіти, який зіткнувся з булінгом в школі, повідомляє про це вчителя, вихователя, соціального педагога, психолога або безпосередньо керівника закладу освіти.

         Педагог або інший працівник закладу освіти, який зіткнувся з булінгом або отримав повідомлення від здобувача освіти, який був свідком або учасником булінгу, зобов'язаний повідомити керівника закладу про цей факт.

         Керівник закладу освіти має розглянути звернення. Потім він створює комісію з розгляду випадків булінгу, яка з'ясовує обставини булінгу.

Відповідальність за булінг.

         Відповідальність за булінг несуть діти, які досягли 16 років, батьки та керівник закладу освіти. В Україні передбачене адміністративне покарання у вигляді штрафу (від 850 до 3400 грн), громадські роботи (від 20 до 60 годин) та виправні роботи (до 20% заробітку).

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень