A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

Тренінг для учнів 5 класу

Дата: 15.09.2023 15:39
Кількість переглядів: 149

П’ятий клас – кінець дитинства, період, що безпосередньо передує підлітковому. У цей час діти відкриті і довірливо ставляться до дорослих, визнають їх авторитет, чекають від учителів, батьків та інших дорослих допомоги і підтримки. Це відкриває великі можливості для виховних впливів.

 Адаптація - процес пристосування до нових умов чи вимог середовища, результатом якої має бути пристосування, що є показником життєвої компетентності індивіда.

Адаптація дитини до навчання у середній ланці школи відбувається не одразу. Це досить довгий процес, пов’язаний зі значними проблемами як об’єктивного, так і суб’єктивного характеру. Саме педагоги, батьки, фахівці психологічної служби  мають допомогти дітям.

З цією метою для учнів проводяться заняття з елементами тренінгу для згуртування учнівського колективу, корекція труднощів, що виникають, зниження рівня тривожності та багато іншого. Крім цього застосовуються діагностичні методи вивчення особистості п'ятикласника, з метою виявлення проблем адаптації та визначення способів їх подолання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень