A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

Учні ліцею відвідали презентацію книги про Павла Скоропадського

Дата: 24.01.2024 18:06
Кількість переглядів: 185

Сьогодні, 24 січня 2024 року, учні та вчителі Степанецького ліцею відвідали Шевченківський національний заповідник, де відбулася презентація книги «Міфи і таємниці останнього гетьмана України» та творча зустріч із співавторами Павлом ГАЙ-НИЖНИКОМ, доктором історичних наук, Миколою ТОМЕНКОМ, громадським діячем, доктором політичних наук, та Ігорем СТЕПУРІНИМ, директором видавництва "Саміт-книга".

Презентація книги була присвячена 150-річчю з дня народження Павла Скоропадського. Вона розгортає сторінки історії України не лише за часів правління Павла Скоропадського, а й різних періодів існування держави в цілому. Піднімалися також теми українізації, мови, медіа-відповідальності, соціальних мереж, національної бібліотеки.

Книга «Міфи і таємниці останнього гетьмана України» – науково-популярне видання, присвячене життю і діяльності останнього гетьмана України Павла Скоропадського та огляду головних історичних здобутків і уроків доби Української Держави (29 квітня – 14 грудня 1918 рр.). У книзі вміщено фрагменти спогадів, статей та інтерв’ю самого Скоропадського і його доньок Єлизавети та Олени.

На зустрічі з авторами книги присутні мали можливість дізнатися більше про історію України, зокрема про часи Української Держави. Микола ТОМЕНКО коротко розповів про структуру книги та зацитував певні уривки з неї.  

Ліцеїсти отримали цінні подарунки на згадку про зустріч – добірку книг для шкільної бібліотеки від Миколи ТОМЕНКА та Ігоря СТЕПУРІНА, а також календарі на 2024 рік з мистецькими творами українських художників від Шевченківського національного заповідника.

Дякуємо генеральному директору Шевченківського національного заповідника  КОВАЛЕНКО Валентині Михайлівні за запрошення  та барви емоцій і почуттів, які ви даруєте нашим дітям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень