A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

9 травня в Україні відзначають День Європи

Дата: 09.05.2023 18:25
Кількість переглядів: 88

Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучилася до заходів з нагоди Дня Європи - свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті. Нині для українців цей день набув особливого значення, адже нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями, помічниками та для багатьох – прихистком та порятунком від російської агресії. Водночас українські воїни боронять демократичні європейські цінності ціною власного життя.

Відзначаючи День Європи разом з іншими європейськими країнами, ми підкреслюємо нашу єдність та силу, нашу віру в європейський інтеграційний проєкт, як рушія розвитку та миру на континенті. Тут, в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії вільної Європи.

З метою популяризації загального європейського надбання серед школярів та з нагоди Дня Європи у ліцеї проведені в онлайн- та офлайн – форматах цікаві та змістовні заходи: -години спілкування «Україна – держава європейська», «Європа – наш спільний дім», «Перспективи вступу України до ЄС»; «Історія Євросоюзу»(6-9 класи); - круглий стіл «День Європи. Європейський калейдоскоп» (11 клас); -віртуальні подорожі «Мандруємо країнами Європи» (5-ті класи); -конкурс малюнків на асфальті «Україна – європейська країна» (7-9 класи); -вікторина до дня Європи (8-А клас); -історико - культурологічний проєкт «Вивчаємо Європу» (10 клас). Учні початкової школи також долучилися до проведення Дня Європи в Україні: здійснили віртуальні подорожі країнами Європи, написали словниковий диктант "Країни Європи", розмалювали листівки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень