A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

До Дня Соборності України та 105-ї річниці Акту Злуки УНР та ЗУНР

Дата: 22.01.2024 20:54
Кількість переглядів: 86

       Щороку 22 січня ми, українці, відмічаємо День Соборності України! Саме у цей день, у далекому 1919 році возз'єдналися Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Респуліки. Акт Злуки увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це була основоположна подія для українського державотворення.

       Тепер це свято, як ніколи, актуальне. У нинішній страшній війні українського народу проти російського агресора ми щодня підтверджуємо свою згуртованість і прагнення жити у вільній незалежній Україні.

        Ліцеїсти, демонструючи любов та підтримку до своєї рідної  країни, активно долучилися до відзначення Дня Соборності України.

       До цього дня учнівське самоврядування підготувало для учнів цікаву мандрівку-квест із завданнями. Учні 5-11 класів здійснили подорож українознавчим маршрутом, виконуючи завдання на зупинках «Символи України», «Обереги України», «Віночок», «Україна творча», «Український шедевр».

         Учні 2-А класу співали Державний Гімн україни, малювали та  складали сердечка єдності.

        Учні 5-А класу ознайомилися з історією пам'ятної дати та цікавими фактами про історичне єднання українських земель. Виготовляли ланцюжок «Що для мене Україна», малювали малюнки «Соборність очима дитини» та зробили патріотичні браслети. Особливо цікавим для п’ятикласників було виготовлення книжечки «Моя Соборна Україна» з різноманітними завданнями.

     Учні 7-Б та 10 класів розширили свої знання з історії українського державотворення під час спеціального онлайн-уроку до Дня соборності України, який підготував і провів Освітній Центр Верховної Ради України.

     Цікаво та змістовно відзначили цей день здобувачі освіти 3-А та 2-Б класу: створили «ланцюжок єдності» та відео, провели патріотичну гру та вікторину.

      Учні 6 – А класу записали відео на підтримку єдності України та її Збройних Сил «Козацькому роду нема переводу».

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень