A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ 210-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Дата: 11.03.2024 21:31
Кількість переглядів: 90

Все життя Тараса Шевченка і його творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

9 березня вкотре вшановуємо пам'ять великого Кобзаря, найбільш знакового поета України, справжнього пророка. Сьогодні голос Т. Г. Шевченка звучить із новою силою, а життя, громадська діяльність українця сприймається нами як шлях справжнього патріота, борця за свободу Батьківщини.

8 березня з учнями 5-Б класу було проведено виховну годину «Стежками життя і творчості Тараса Шевченка». Учні мали змогу ознайомитися з непростою долею митця, відвідавши віртуальну екскурсію "Дорогами Кобзаря". Наздоганяючи клубочок, п'ятикласники одну за одною гортали цікаві сторінки життя Тараса. Також учні взяли участь в інтелектуально-розважальній грі, яка мала назву «Хто? Де? Коли?». Проходячи різноманітні раунди, діти дізнавалися цікаві факти з життя та творчості митця.

Для учнів 7-Б класу було проведено виховний захід на тему: "Обличчя української історії. Тарас Шевченко". Діти переглянули автобіографічне відео та позмагались між собою у пізнавальній та цікавій вікторині, перевіривши свої знання про українського генія. Разом з тим вони мали можливість поглянути на українського митця як на непересічну людину, довідатися про особисті вподобання поета в стравах та одязі, дізнатися про його мрії, смаки, захоплення поза межами мистецтва.

Учні 7-А класу переглянули відеоролик з короткою історичною довідкою про життя та творчість Т. Шевченка, відповіли на цікаві питання вікторини та декламували вірші великого письменника.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень