A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

День пам'яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2024 22:02
Кількість переглядів: 112

Сьогодні, 29 січня 2024 року, українці відзначають 106 річницю героїчного бою під Крутами, який є важливим символом патріотизму, віри та самопожертви. Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. День подвигу та прикладу для майбутніх та нинішніх поколінь.

Цього дня в Степанецькому ліцеї для учнів 5-11 класів відбувся виховний захід «Крути – кіборги минулого», присвячений пам'яті героїв Крут. Присутні вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання. Учні згадали та обговорили історичні події, що відбулися понад сто років тому, висловили свої думки щодо сьогодення та подій в Україні. Також в ході заходу діти переглянули тематичні відео.  Учні 8-11 класів взяли участь у грі-реконструкції "Героїчні Крути". Сіли на потяг історії, щоб зробити власну спробу реконструювати бій під Крутами! Учасники гри з'ясували передумови бою, встановили співвідношення сил, заглибися в хитрощі стратегії, відокремили правду від міфів, встановили зв'язок подвигу крутян із героїзмом сучасних українських захисників.  Патріотичний захід завершили спільним виконанням Гімну України. Класними керівниками у ліцеї проведені виховні години пам'яті «Крути — символ українського патріотизму» та «Крути – бій за майбутнє, за свободу, за незалежність України», адже знати історичне коріння - святий обов'язок кожного усвідомленого українця.

Шануємо пам’ять українців, які віддали своє життя у бою під Крутами, який став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі з агресором. Дякуємо кожному, хто зараз боронить державу, її незалежність і майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень