A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

Проведено майстер-клас для учнів 3 класу з виготовлення амулету “Ловець снів”

Дата: 12.04.2024 23:00
Кількість переглядів: 141

Повномасштабне вторгнення серйозно впливає на сон у дітей. Стрес, тривожність і страх можуть спричинити проблеми зі засинанням, викликати жахіття та спричиняти неспокійний сон. 
    "Коли дитині сняться жахіття, можна запропонувати  їй намалювати цей сон, чи ту фігуру, яка налякала. Потім  придумати завершення історії з хорошим кінцем та намалювати її. Або розірвати малюнок на дрібні шматки і знищити його.
    Також хороша вправа "безпечне місце", коли дитина уявляє безпечне місце, де все добре. Запитайте її, що вона бачить навколо, що відчуває, кого бачить поряд. Ця вправа також допомагає, що коли у дитини є проблеми зі страхами. 
    Крім цього можна виготовити з дитиною амулет “Ловець снів”, який допомагає створити в кімнаті дитини особливу атмосферу, розслабляє, має релаксуючий ефект. 
    11 квітня 2024 року в Степанецькому ліцеї практичний психолог Юлія Шинкаренко та керівник гуртка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Ганна Андрєйчукова провели майстер-клас для учнів 3 класу з виготовлення амулета “Ловець снів”. За легендами його присутність у будинку  дає багато позитивних впливів. Він допомагає відсівати злих духів. Згідно з повір’ям, вони плутаються в візерунку павутинки і зі сходом сонця зникають. Добрі ж духи, знаючи правильний шлях, легенько ковзають вниз по пір’ю, які прив’язані до обідка. Захищаючи розум і тіло, духи приносять добрі і яскраві сни. 
    Захід пройшов у творчій, дружній, захопливій атмосфері.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень