A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

День козацтва

13 жовтня між учнями 5 -7 класів проведені змагання, присвячені Дню козацтва.

19:25 13.10.2021

Стоп булінг

Виховна бесіда про булінг у шкільному середовищі та протидію булінгу. На сьогоднішній день надзвичайно гостро постає проблема агресивних проявів школярів. Тому з метою попередження в учнівському середовищі, поширення булінгу та його видів, проведено ознайомлену бесіду з учнями.

19:13 13.10.2021

Диво рушника

Рушник завжди відігравав значну роль у житті українського народу: в церемоніях і обрядах, під час сімейних і державних свят. З давніх-давен українці прикрашали предмети хатнього вжитку орнаментами, які були взірцем їхньої працьовитості та мистецьких здібностей. Ця потреба мала також магічний та релігійний зміст. Бажаючи прихилити до себе богів, люди закликали їх відповідними знаками-символами та оберегами. Сьогодні вже не можна напевне сказати, кому першому спало на думку втілити в орнаменті красу навколишнього світу. Археологічні знахідки та літописи підтверджують, що всі візерунки в кераміці, килимах та різьбленні мають спільні риси. Вишивати на Україні ніколи не припиняли. Упродовж віків українська вишивка постійно змінювалася та збагачувалася, але її головні мотиви залишалися незмінними. Якщо уважно роздивитися візерунки, вони здаються дуже простими. Майстрині зображали насамперед явища природи та речі, якими люди користувались повсякденно.  Особливо любили вишивати двома такими кольорами: червоним та чорним. Рушники різних регіонів України різняться кольорами і узорами. Червоний колір – колір калини, щастя, любові, щасливої долі. Чорний колір – колір землі нашої родючої, а інколи й смутку. Старі люди говорять, що то віддавна, мало не від древніх племен – горе з радістю переплітаються.

10:25 13.10.2021

Козацька гра-квест

12 жовтня між учнями 7 класів проведено гру-квест, в якій команди повинні показати свої знання, винахідливість і талант. Командам запропоновані були безліч завдань на станціях. Це і розгадування загадок, кросвордів, продовження прислів'я та пошуку відповідей на запитання. За підсумками команда "Орли" 7-Б класу набрала 19 балів , а команда "Запорожці" 7-А класу —28 балів.  Вітаємо команду 7-А класу "Запорожці" з перемогою!

10:25 13.10.2021

Заповідні місця мого краю

В рамках місячника бібліотек було проведено краєзнавчу екскурсію визначними місцями села Степанці, результатом роботи є фото презентація на тему "Заповідні місця мого краю"

09:25 13.10.2021

Квітни, мій краю

Серед учнів ліцею в період місячника бібліотек був проведений фото конкурс "Квітни мій краю".  Активними учасниками конкурсу стали Гуркало Аліна, Свєчкарьова Дар'я, Товмач Ірина.

09:25 13.10.2021

Профорієнтаційний онлайн - урок

12 жовтня у ліцеї проведений онлайн - урок профорієнтації для учнів 7  - 11 класів, який має на меті допомогти молодому поколінню визначитися з професією своєї мрії.

12:59 12.10.2021

Слава незламним захисникам України

Щорічно в жовтні ми вшановуємо захисників і захисниць нашої Батьківщини, а також згадуємо загиблих заради свободи України. Особливо актуальним це свято стало за часів військового конфлікту з РФ, коли наші бійці щодня ризикують життям на Сході України.     11 жовтня в ліцеї було проведено урок «Слава незламним захисникам України» для учнів 9-10 класів.  Старшокласники разом з вчителем історії Ничипорчук К.В. пригадали історію свята, традиції славного українського козацтва, обговорили розуміння понять «єдність»,  «цілісність», «незалежність», «герой», «патріот», «захисник», висловили почуття щирої поваги і вдячності захисникам Батьківщини.        Особливі слова вдячності були для наших земляків, які віддали своє життя в ім’я свободи України, мужньо захищаючи її територіальну цілісність на Сході: Конюша Р.С., Кобченко С.Г.,  Петрушенко А.С. Михайлик  С.В., ЧупилкаА.М.,Григорович І.С.,  Мороз О.І., Перцев  О.В. Ми пам’ятаємо та низько  вклоняємося їх подвигу.         Переконані, що такі заходи допоможуть учням краще пізнати історію своєї держави, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу та навчитися пишатися тим, що ми – українці!

12:55 12.10.2021

ЕКОФЕСТИВАЛЬ

Завдяки  спільним зусиллям та взаємопідтримці Фонду «МХП – Громаді» разом зі Степанецькою громадою, 8 жовтня 2021 року втілився надзвичайно важливий для сьогодення захід  - «Екофестиваль», в  якому взяли участь 12 команд громади, серед них і команда від відділу освіти, молоді та спорту «Фенікс»  (Олег КУЗЬМЕНКО, Віталій ПРОХОРОВ, Олександр ДОРОШЕНКО, Віктор ДОВГАНЬ, Наталія ЗЕЛЕНСЬКА та Марина НЕГУЛЯЄВА).

20:29 11.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень