A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад
"Степанецький ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти"
Степанецької сільської ради об `єднаної територіальної громади Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Кубок пам'яті Івана Федоровича Яременка

10 жовтня на стадіоні "Маракана" с. Степанці відбувся традиційний відкритий  турнір з футболу на Кубок пам'яті Івана Федоровича Яременка, в якому взяли участь команди юнаків 2008-2009 років народження з м. Кагарлик, м. Черкаси, м. Канів, с. Іванівки, с. Мартинівки( Мартинівський ліцей) та с. Степанець(Степанецький ліцей) .   За жеребкуванням команди були поділені на 2 групи, тайм тривав 20 хвилин.  Група А:

19:59 11.10.2021

Що для мене Україна

Презентація відеороликів «Що для мене Україна» , зроблена учнями дев'ятих класів.

19:46 11.10.2021

Гривня – наш символ

   На початку вересня українській гривні виповнилося 25 років. Період із 2 по 16 вересня був справді визначним для України, адже саме тоді провели грошову реформу і в нас з’явилася постійна національна валюта – гривня. Почтар Ю.М., вчитель географії Степанецького ліцею, провела для учнів середньої школи урок з фінансової грамотності «Гривня – наш символ». Учні 7-8 класів дізналися  про історію грошового обігу на українських землях, де і як виготовляють банкноти та монети в Україні, що робити зі зношеними банкнотами та як розпізнати підробку.

11:47 11.10.2021

Зустріч з юристом

8 жовтня відзначається професійне свято всіх служителів Закону – День юриста в Україні.          Це професійне свято було запроваджено Указом президента Леоніда Кучми від 16 вересня 1997 року. Дату було обрано не випадково – вважається, що саме 8 жовтня 1016 року князь Ярослав Мудрий видав перший звід законів "Руська правда".               З нагоди професійного свята  учні 9-10–х класів ліцею під керівництвом вчителя правознавства Ничипорчук К.В. провели зустріч з керуючою справами виконавчого комітету Степанецької сільської ради ОТГ Науменко Тетяною Анатоліївною, юристом за фахом.  Тетяна Анатоліївна  презентувала старшокласникам  одну з найпопулярніших професій на сучасному ринку праці – професію юриста, зокрема: розповіла про те, де можна отримати освіту юриста, про затребуваність, конкуренцію та перспективи побудови кар'єри, а також, чи легко буде працевлаштуватися молодим фахівцям.  Під час заходу учні цікавилися, які юридичні професії існують, як їх здобути, які переваги роботи юриста.         Спілкування відбувалося жваво, невимушено, цікаво. Учні мали можливість поставити запитання,  поділитися своїми враженнями від почутого. Сподіваємося, що живе спілкування з фахівцями певних професій допоможе учням правильно визначитися у виборі майбутньої професії.                            Вітаємо Науменко Т.А. з професійним святом та дякуємо, що поділилася досвідом та знаннями з учнями ліцею.

11:47 11.10.2021

День людей похилого віку

Шану й турботу літнім людям! А тим паче з нагоди Дня людей похилого віку та Дня ветерана , що в Україні відзначається 1 жовтня. Не оминули це свято і цього року учні Степанецького ліцею . Активно долучились до акції " Милосердя" і з солодкими подарунками завітали до жителів місцевого будинку пристарілих, привітали їх з цим святом

11:27 07.10.2021

День захисту тварин

Сьогодні – міжнародний День захисту тварин. Насправді  - це дуже важливий і відповідальний день. Адже любити тварин, оберігати їх і турбуватись про них теж треба навчати діток. Змалечку діти повинні розуміти, що кішечка чи собачка – це не іграшка, а їх друг, у якого також є настрій, звички і свій простір. Навіть, якщо у вас немає домашнього улюбленця, навчити турботі і повазі діток дуже просто: Читайте книжечки про тварин Розповідайте цікаві повчальні історії Перед прогулянкою підготуйте трішки корму для вуличних тварин чи пташок і погодуйте їх разом з малюком. І пам’ятайте, саме батьки  - є прикладом ставлення дитини до навколишнього світу. Вчіть малят співчуття, поваги та любові до тварин. Адже тварини люблять людей за ставлення, а не за гроші.

21:47 05.10.2021

День вчителя

Бути вчителем, вихователем, наставником – це справжнє мистецтво, обране за покликом серця, наполеглива, чесна, натхненна праця, що збагачує світ мудрістю, знаннями, милосердям, людяністю.

20:35 01.10.2021

Подорож по алеї правових знань

Людина, її права  і свободи  проголошено  стратегічним  конституційним пріоритетом  Української  держави. Захищаючи  права  дітей – дорослі захищають своє майбутнє.      Учні 9-10-х класів ліцею стали учасниками I етапу обласного конкурсу «Подорож по алеї правових знань», мета якого - пропаганда і практичне закріплення положень Конвенції ООН про права дитини, Конституції України та Закону України „Про охорону дитинства”, використання  різних форм правової  освіти  учнівської  молоді. Кращі результати показали Кисільова Анастасія (10 клас) та Мельничук Маргарита (9 клас).     

09:13 01.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень